Γιορτάζουν σήμερα Τρι 02 Σεπ 14 : Μάμας, Μάμαντας, Μάμα.
Βρίσκεστε εδώ:   ΑΡΧΙΚΗΕΙΔΗΣΕΙΣΔΥΤΙΚΑ«ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ»
Παρασκευή, 01 Μάρτιος 2013 09:02

Περισσότερα από μισό εκατομμύριο παιδιά ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας στη χώρα μας. Σχεδόν 25.000 παιδιά δεν έχουν εμβολιαστεί.

kilikeio_paidia

Χιλιάδες παιδιά στα σχολεία της χώρας αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της έλλειψης επαρκούς και σωστής διατροφής, είτε γιατί οι γονείς τους είναι άνεργοι, είτε γιατί το οικογενειακό εισόδημα δεν καλύπτει τις ανάγκες. Ενώ, υπάρχουν και περιπτώσεις όπου η ολοήμερη εξάντληση των γονιών με τις ελαστικές συνθήκες απασχόλησης, ακόμη και η άγνοια, τους εμποδίζουν στη σωστή προετοιμασία και οργάνωση επαρκών και υγιεινών γευμάτων των παιδιών τους.

Τα προγράμματα "επισιτιστικής βοήθειας" όπως είναι η ευκαιριακή διανομή φρούτων σε κάποια σχολεία, είναι απλά ευκαιρίες διαφήμισης κάποιων εταιρειών ακόμα και της ίδιας της ΕΕ, δεν μπορούν να δώσουν λύση στο οξυμένο πρόβλημα του υποσιτισμού των παιδιών. Η χορήγηση γευμάτων σε κάποια παιδιά από τους δήμους, η κάλυψη επίσης του πρωινού κάποιων μαθητών από συλλόγους γονέων ή εκπαιδευτικών, είναι μέτρα που απλά ανακουφίζουν την πείνα κάποιων ημερών, αλλά δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την εξαθλίωση. Αντίθετα, δίνουν ηθελημένα ή αθέλητα άλλοθι, σ' αυτούς που αρπάζουν το ψωμί από το τραπέζι της εργατικής τάξης, να παρουσιάζονται ως σωτήρες μας, πετώντας μας ένα στεγνό κόκκαλο.

Ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς στο χαιρετισμό που έκανε στην εκδήλωση του ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος" επικαλέστηκε το φιλότιμο και τη φιλανθρωπία, την καρδιά του Ελληνα, "στις δύσκολες ώρες που περνά η πατρίδα μας", ευχαριστώντας ταυτόχρονα το ίδρυμα για τη συμβολή του. Τη συμβολή που εμφανίζεται με δωρεές και προσφορές των 100 εκατομμυρίων σε φιλανθρωπίες, κρύβοντας επιμελώς τις επιδοτήσεις, τις φοροαπαλλαγές, τα κέρδη πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ. Κέρδη που είναι βαμμένα από τον ιδρώτα, το αίμα και την εκμετάλλευση των Ελλήνων και ξένων ναυτεργατών.

Πρόσφατα εξαγγέλθηκε από το υπουργείο Παιδείας το κοινοτικό πρόγραμμα για τη σίτιση στα σχολεία που θα αρχίσει με τη χορήγηση πρωινού σε όλα τα παιδιά.

Ο διαχωρισμός που γίνεται στα παιδιά που έχουν να φάνε και σε όσα δεν έχουν εμπεριέχει κινδύνους κοινωνικού ρατσισμού, καθώς και το έδαφος για ανάπτυξη σχέσεων εξάρτησης των αδύναμων λαϊκών οικογενειών με τους "φιλάνθρωπους" των ΜΚΟ και της εκκλησίας, πράγμα ανεπίτρεπτο. Η τακτική κάποιων φιλανθρωπικών ή κρατικών δομών να μαζεύουν τα περισσεύματα από τις λαϊκές ή τα προσεχώς ληγμένα από τις πολυεθνικές τροφίμων, είναι βλαβερή για την υγεία των παιδιών.

Για όλους αυτούς τους λόγους θεωρούμε ότι η μέριμνα πρέπει να είναι δημόσια, σταθερή και με τη λογική της πρόληψης και όχι του κουκουλώματος του κοινωνικού αυτού φαινομένου, που λέγεται παιδικός υποσιτισμός.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όσο η ανεργία και η οικονομική εξαθλίωση θα αυξάνει τόσο θα πολλαπλασιάζεται και ο αριθμός των μαθητών που θα υποσιτίζεται. Είναι φανερό πως αν το κοινωνικο-παιδαγωγικό αίτημά μας για σίτιση μέσα στα σχολεία με υποδομές και υγειονομικούς ελέγχους, φάνταζε πριν λίγα χρόνια σαν πολυτέλεια, τώρα είναι θέμα επιβίωσης της νέας γενιάς, της νέας βάρδιας της εργατικής τάξης.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου αγωνίζεται για τη σίτιση όλων των παιδιών. Θέση μας ήταν και είναι ότι πρέπει να παρέχεται δωρεάν, σωστή, επαρκής, υγιεινή, διατροφή, σε όλους τους μαθητές - σπουδαστές, σε όλα τα σχολεία, σε όλες τις βαθμίδες, από την πρωτοβάθμια και την προσχολική έως την πανεπιστημιακή εκπαίδευση, με τη δημιουργία των αντίστοιχων υποδομών και την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού.

Η υγιεινή και ασφάλεια όλων των παιδιών, η σωστή και πλήρης διατροφή τους είναι υπόθεση διεκδίκησης όλων των συνδικάτων, όλου του ταξικού κινήματος, των συλλόγων γονέων, σπουδαστών, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, γυναικών, συνταξιούχων.

ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΛΩΜΑΤΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΙΚΟΛΟΥΔΑΚΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

This content has been locked. You can no longer post any comment.

Αναζήτηση

Διαφήμιση
alt : attica_gift
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Κατά την ομιλία της στην τελετή ορκωμοσίας των αιρετών της Περιφέρειας Αττικής, στο κλειστό Γυμναστήριο...
Την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ιλίου η τελετή...
Το μείζον θέμα του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» φαίνεται πως βαδίζει προς την οριστική επίλυσή του, όπως...
Υπό τον γενικό τίτλο "Καρκίνος Θυρεοειδούς" εντάσσονται τέσσερα είδη καρκίνου τα οποία είναι δυνατό να...
Επιδείνωση θα παρουσιάσει από το βράδυ ο καιρός στη δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής...
«Το ΠΑΣΟΚ έχει ευθύνη να εκφράσει τα στρώματα, τους πολίτες που διαχρονικά εξέφραζε» είπε στον realfm...
Η ευημερία της κυνηγόπαπιας της Μαδαγασκάρης, του σπανιότερου πτηνού στον κόσμο, απειλείται εάν δε...
Υπό τον γενικό τίτλο "Καρκίνος Θυρεοειδούς" εντάσσονται τέσσερα είδη καρκίνου τα οποία είναι δυνατό να...
1557 πεθαίνει ο Γάλλος εξερευνητής του Νέου Κόσμου Ζακ Καρτιέ. 1661 διεξάγεται ο πρώτος αγώνας Yacht, ο βασιλιάς της Αγγλίας Κάρολος Β εναντίον του...
Μπορεί να γυρίστηκε το 1986, αλλά η «Δική μας νύχτα» του Λεός Καράξ είναι η καλύτερη ταινία της εβδομάδας. Και η πιο φρέσκια Η δική μας νύχτα /...
  • VIDEOS
Τα δύο σποτ του υπουργείου Παιδείας πυροδότησαν σειρά από βίντεο του εκπαιδευτικού κόσμου που απαντούσαν...
Γέμισε και την Τετάρτη 2 Απριλίου το Πνευματικό Κέντρο «Γ.Ρίτσος» με κόσμο που ήρθε να παρακολουθήσει...
Δείτε την τοποθέτηση του Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας Γιώργου Καπλάνη κατά τη διάρκεια του ανοιχτού Δημοτικού...
Αντίδραση κατοίκου του Χάρλεμ σε ομοφοβική επιγραφή έξω από εκκλησία Όταν η Jennifer Louise Lopez...

Καιρος

Εγγραφη στο Newsletter

Πληκτρολογείστε τα στοιχεία σας για να γραφτείτε στο newsletter.


Receive HTML?